Гріє душу село…

Пн, 12 червня 2017, 13:08

11 червня, в переддень початку Петрового посту, відзначає своє іменне престольне свято та день села мальовничий населений пункт Оржиччини  - Старий Іржавець. Для православних вірних жителів цього села, місцем особливої зустрічі із Богом є Всіхсвятська церква - джерело духовності та архітектурна окраса цього поселення. Історія цієї церкви налічує 120 років і є неймовірно цікавою. Ми поспілкувалися із настоятелем храму отцем Михаїлом, і ось що він нам розповів: «В 1897 році козаком Осаулом був побудований новий Храм Всіх святих і 11 червня освячений престол. Напередодні, в безбожні часи, коли церкви зазнавали гоніння і руйнації, її оберігала Іржавська ікона Пресвятої Богородиці, що була написана в 1572 році і супроводжувала козаків в походах : вона передчувала поразку та біду, і в знак цього її світлий лик зрошували сльози. Особо ця ікона допомагає душевнохворим, паралізованим і безплідним». Богослови наголошують, що чудотворна ікона – це знак того, що Небо завжди поряд із нами.

В 2012 році стараннями отця Михаїла і спонсорській допомозі, церква була повністю реставрована. Сучасний вигляд її заворожує…

IMG_3918.JPG

І ось о 9 годині ранку, як і кожного воскресного дня, місцеві православні прийшли до своєї святині на святкове богослужіння. У храмі було багато людей, разом молились за Божественною Літургією  літні люди, прихожани середнього віку, молодь і діти. Майже десяток прихожан цієї неділі також посповідались і причастились святих Христових Таїн. Піснеспіви богослужіння  неперевершено виконав місцевий хор. Навпроти церкви за святом спостерігали особливі жителі села – лелеки, яких також можна вважити оберегом і окрасою Старого Іржавця.

0 16 годині, в честь такої важливої для місцевих жителів події, відбулося святкування дня села. Для дітей були організовані атракціони, лунала жива музика, частували всіх кашею.

ПСП «ПриватАгро» безпосередньо взяло участь в організації цих свят, щоб привітати всіх жителів села і від щирого серця побажати, щоб Ваша віра не згасала, а несла любов у Ваші серця, бо тільки тоді настане мир у нашій країні, коли буде мир у наших родинах, оселях, у кожному селі чи місті. Бережіть цю любов яку ви маєте поміж вами, і нехай допомагає Вам Господь і укріпляє Вас! Зі святом!