Будні виробничого підрозділу

Чт, 10 серпня 2017, 15:20

У той час, як виробництво зернових культур в Україні невпинно зростає, збільшується і кількість рослинних відходів. Після збирання й  обробки пшениці на 1 тонну готового продукту господарства отримують близько двох тонн соломи та сіна.

Пайовикам ПСП «ПриватАгро»  на пай дають солому в тюках за потребою. Після того, як наші співробітники оперативно зібрали та обробили інформацію стосовно цієї потреби – ми розпочали тюкування. Сам процес тюкування соломи виконує наш досвідчений тракторист Павченко Валерій. Тракторист Тригуб Павло займається розвезенням тюків нашим пайовикам. Робота проводиться старанно та оперативно.

Як побічний продукт виробництва зерна, солома є відносно дешевим видом палива порівняно з традиційними видами (газом, вугіллям, мазутом) та має високу тепловіддачу. Важливо зазначити, що солома екологічно нейтральна, оскільки не збільшує вмісту парникових газів в атмосфері.

Згідно основних правил пожежної безпеки під час збирання, зберігання та переробки врожаю необхідно регулярно проводити обкошування та оборювання хлібних полів в місцях їх прилягання до лісових масивів, автомобільних шляхів та залізниць. Цим займається тракторист Махно Вадим.

А наступним етапом польових робіт буде внесення мінеральних добрив під урожай наступного року.