Турбота про майбутній урожай

Чт, 17 серпня 2017, 13:13

Розвиток сільського господарства на сьогоднішній день неможливий без використання мінеральних добрив, які дозволяють підвищити родючість ґрунтів, збільшити врожайність, підвищити якість сільськогосподарської продукції. Саме за рахунок використання мінеральних добрив забезпечується приріст врожаю на 50 %.

Мінеральні добрива є одним з найефективніших та швидкодіючих факторів підвищення врожайності пшениці і поліпшення якості зерна. Поліпшуючи умови живлення рослин за допомогою внесення мінеральних добрив, можна посилити ріст рослин, прискорити темпи їх розвитку, збільшити урожай, змінити співвідношення між генеративними і вегетативними органами, змінити хімічний склад і якість урожаю, зробити рослини більш стійкими проти несприятливих зовнішніх умов, впливати на їх спадкові властивості.

Даний процес розпочався і на полях ПСП «ПриватАгро». 16 серпня тракторист Махно Вадим виїхав в поле Райозерської сільської ради вносити мінеральні добрива. Працює він безперебійно, адже водій Береговий Сергій та тракторист Канчій Віталій забезпечують швидку доставку добрива. Разом із механізаторами та водієм на полі і наш агроном Володимир Іванович. Він слідкує, щоб робота виконувалася оперативно та якісно.

ПСП «ПриватАгро» не забуває про обережність і дотримується всіх науково-обґрунтованих заходів під час застосування добрив, адже недосконалість способів їх використання може призвести до негативного впливу мінеральних добрив на окремі компоненти біосфери, на стан навколишнього природного середовища та на людину.