Початок посівної

Чт, 7 вересня 2017, 9:14

Серед озимих зернових культур, які вирощують в Україні, велике продовольче значення має озима пшениця. Вона характеризується високою поживною цінністю зерна і врожайністю. Також за посівними площами вона займає в Україні перше міс­це і є головною продовольчою культурою. Це свідчення великого народногосподарського значення озимої пшениці, її необхідності у задоволенні людей високоякісними продуктами харчування. Основне призначення озимої пшениці — забезпечення людей хлібом і хлібобулочними виробами. Зерно пшениці використовують для виробництва борошна, виготовлення кондитерських і макаронних виробів, круп. Пшеничні висівки є цінним концентрованим кормом для всіх видів тварин. Вони містять багато білка, жиру і вітамінів. Пшеничну солому використовують як грубий корм, підстилку. Полову безостих сортів пшениці згодовують великій рогатій худобі та вівцям.

Так от сьогодні 06 вересня ми розпочинаємо важливий етап – посів озимої пшениці під урожай 2018 року. Розпочали посівну на полі, що знаходиться на території Райозерської сільської ради.

Досвідчений механізатор Павченко Валерій відповідальний за посів озимини. Тракторист Канчій Віталій та водій Береговий Сергій будуть підвозити посівний матеріал та мінеральні добрива, щоб забезпечити безперебійний процес посіву. Одночасно із сівбою тракторист Кушнар Олег виконує передпосівний обробіток грунту – культивацію під посів. Від своєчасної і якісної передпосівної підготовки ґрунту залежить глибина загортання насіння, дружність і рівномірність появи сходів озимої пшениці, ріст, розвиток і продуктивність рослин.

Передпосівний обробіток ґрунту і сівба – це єдиний технологічний процесРозрив між ними повинен бути мінімальним. Поле при цьому не встигає пересохнути і насіння лягає у вологий ґрунт.

Осінньо-польові роботи – дуже відповідальний процес, від нього великою мірою залежить майбутній урожай. І завдяки злагодженій роботі всіх, причетних до посівної, є впевненість у тому, що ми проведемо її, як завжди, якісно і в оптимальні терміни.