Семінар-практикум «Земля 2018!»

Ср, 6 червня 2018, 16:21

В останній день весни 31 травня в Одесі відбувся семінар-практикум під назвою «Земля 2018! ОРЕНДА, СУБОРЕНДА. Договори. Права. Реєстрація. ДЗК. Повноваження... Зміни!» за участі спікера Ділового клубу, юриста із земельних питань та нерухомості, Кіпріянової Вікторії Юріївни.

Представники  ПСП «ПриватАгро», юрист Бабенко Світлана Вікторівна і маркетолог Тивончук Вікторія Валеріївна, відвідали практичний семінар і ознайомилися із актуальним матеріалами і нововведеннями в області земельного законодавства.

Програма була дуже насиченою і тривала 6 годин, розглядалися основні великі зміни в сфері земельних ресурсів та АПК : децентралізація, державна реєстрація, договори оренди, земельні спори та інше. Неабияк вразив огляд законопроектів, які підготувала нам влада. Зокрема, актуальним на сьогодні залишається земельний мораторій, який за прогнозами нашого спікера не планується знімати до виборів 2020 року, а от землі, які не попадають під дію мораторію, а саме ті земельні ділянки із земель державної чи комунальної власності, які були одержані особами безоплатно у приватну власність, протягом 7 років з дня державної реєстрації права власності на них, а особам, які придбали земельні ділянки державної чи комунальної власності для ведення фермерського господарства забороняється відчужувати такі земельні ділянки, передавати їх у заставу, а також у використання третім особам на будь-яких правах та змінювати цільове призначення. Таким чином, вони мотивують це бажанням припинити корупційні зловживання у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності.

Законопроектом № 6049-д щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні пропонує земельні ділянки державної та комунальної власності під проектними польовими дорогами (крім польових доріг, які обмежують масив) передати в оренду особам яким належить право користування земельними ділянками, які в сукупності складають не менше 75 % площі такого масиву.

Відвідування таких практичних семінарів спонукає працівників покращенню знань у  сучасній мінливій ситуації в економіці, дає змогу закріпити вже отриманні знання, покращити свій професійний рівень, отримуючи інформацію від спікерів семінарів, а також проникати у правовий соціум під час спілкування в невимушеній атмосфері під час кава-брейків.

У формуванні мотивації робітників, підвищення їх самовираження в роботі, особливе місце займає соціальна політика підприємства. В якості мотиваційного ресурсу управління, соціально-орієнтована кадрова політика ПСП «ПриватАгро»  і пов'язані з нею соціальні послуги сприяє задоволенню робітнику свої потреби, інтересів та ціннісних  орієнтацій. Зокрема це створення необхідних умов для професійного розвитку наших працівників, підвищення їхньої кваліфікації для більш ефективного обслуговування наших пайовиків.

IMG_4010 IMG_4009