Догляд за посівами ПСП «ПриватАгро»

Ср, 13 червня 2018, 11:28

В очікуванні нового врожаю 2018 року директор ПСП «ПриватАгро» Куць Станіслав Анатолійович і головний агроном підприємства Нестеренко Володимир Іванович аналізують сходи на полях і зважують, які корективи в їхні плани догляду за посівами потрібно внести.

Стан посівів задовільний, при сприятливих погодних умовах та застосуванні відповідних агротехнічних заходів ПСП «ПриватАгро» має можливість отримати заплановану урожайність зернових та технічних культур.

Догляд за посівами включає комплекс агротехнічних, біологічних, екологічних, агрофізіологічних та інших заходів, спрямованих на оптимізацію водного і поживного режимів ґрунту, фотосинтезу, зведення до мінімуму забур’яненості посівів та пошкодження рослин хворобами й шкідниками. ПСП «ПриватАгро» знає, що невчасне проведення означених заходів або взагалі нехтування ними призводить до втрати значної частини врожаю та робить марними витрати на передпосівний обробіток ґрунту, підготовку насіння та проведення сівби, на налагодження та роботу машин.

Екологічно безпечними є агротехнічні (механічні) заходи догляду, зокрема це прополка – процес видалення бур'янів з посівів і посадок культурних рослин, якою зараз і займаються на полях ПСП «ПриватАгро». Механічна прополка проводиться культиваторами, які підрізають бур'яни в міжряддях, боронами, їх зуби висмикують і ушкоджують бур'яни. Прополка найбільш ефективна в ранніх фазах розвитку бур'янів. При запізненні прополки культурні рослини сильно пригнічуються через що сильно знижується врожай. Тому вчасно і активно Павченко Валерій, Канчій Віталій і Махно Вадим здійснили даний вид механічної прополки соняшника і кукурудзи  на полях Оржицької і Плехівської сільських рад, і продовжують роботу на полях Круподеринської, Яблунівської і Райозерської сільських рад.

DSC02567

На фото здійснення прополки кукурудзи на полі Райозерської сільської ради.

Доки на полях кипить робота догляду за посівами, головний механік ПСП «ПриватАгро» Манойленко Олег Миколайович разом з комбайнерами, Комашко Валерієм і Ушань Анатолієм, готуються до збору урожаю – приводять своїх польових помічників в повну робочу готовність. Діагностика і технічний огляд – першочергові пункти в підготовці техніки до жнив. Перш ніж вивозити трактор або комбайн в поле, наші спеціалісти досконально перевіряють їхній стан.

DSC02558

На фото наші комбайнери під час технічного огляду комбайна.

Під час початку збиральної кампанії суттєво підвищується упор на особисту відповідальність кожного працівника виробничого підрозділу ПСП «ПриватАгро». Таким чином, заступник директора – Верпета Сергій Олександрович, особисто контролює всі необхідні заходи для запобігання несприятливих наслідків під час роботи в полі :

  1. Проведення якісної діагностика техніки;
  2. Повної справності сільськогосподарської техніки;
  3. Ознайомлення всіх учасників робіт правилам безпеки та охорони праці;
  4. Наявність компетенції працівників виробничого підрозділу  ПСП «ПриватАгро» в експлуатації окремих видів техніки.

Не менш важливою і дуже відповідальною є робота служби безпеки ПСП «ПриватАгро». Начальник охорони  застосовує комплексний підхід до вирішення питання патрулювання території полів, що дає можливість більш ефективно запобігти крадіжкам, а також зберегти товарно-матеріальні цінності підприємства.

Злагоджена робота всіх підрозділів ПСП «ПриватАгро» є запорукою ефективної діяльності нашого підприємства на території рідного Оржицького району. І основна робота керівника задля досягнення такої ефективності – не змінити природу людини, а, як говориться в біблійській притчі про таланти, примножити можливості організації в цілому, використовуючи всю силу, все здоров’я і всі устремління окремо взятих працівників, які в свою чергу мають гідну винагороду за свою працю.