З високого старту : ПСП «ПриватАгро» розпочало весняну посівну кампанію 2019 року

Пн, 25 березня 2019, 16:21

Зима для аграріїв закінчилася несподівано рано, принаймні на два-три тижні раніше, ніж зазвичай. Так і ми, розпочали посівні роботи на 3 тижні раніше, ніж минулого року.

На території Райозерської сільської ради проводить сівбу раннього ярого ячменю Павченко Валерій, культивує Сидоренко Іван, коткує Грицун Юрій, підвозить міндобрива Литвиненко Олександр, а посівний матеріал – Торовик Олександр і Сапченко Ігор. Про справність техніки дбає головний механік Манойленко Олег. Неабияким важливим чинником вдалої посівної  є  злагоджена робота усієї команди, яку забезпечує заступник директора Верпета Сергій.

Рання весна й ранній початок посівної самі по собі є позитивним чинником, втім, багато залежатиме від того, як складатимуться погодні умови надалі та для посіву яких культур вони будуть найсприятливішими.

Звісно ж, для проведення посівної важлива не лише температура, а й вологість. Загалом кількість опадів у березні відповідатиме нормі, однак через вітряну погоду пришвидшиться висихання поверхневого шару ґрунту. Подекуди вітри матимуть характер небезпечного явища, тобто їх швидкість перевищуватиме 20 м/сек. Тож аграріям доведеться встигати сіяти інколи в дуже вузькі «часові вікна». Тому ми бажаємо нашим колегам успіху і вдалої погоди!

Приємним технологічним поповненням на виробничому підрозділі ПСП «ПриватАгро» стало придбання Мобільного зерноочисного комплексу СОК-25, який у сільському господарстві називають українським хай-теком, адже це «новий товар» Харківського заводу зерноочисного обладнання – виріб, який створює принципово нову ситуацію в галузі.

DSC07303

СОК-25 витісняє з сільського господарства застарілу техніку для післязбиральної обробки зерна подібно до того, як комп'ютер витіснив друкарські машинки, а мобільний телефон – пейджери і стаціонарні телефонні апарати. Тепер зерно можна просто висипати на складі, а СОК-25 сам під'їде, завантажить його, почистить та вивантажить розділені фракції окремо в автоматичному режимі. Вже існуючі ЗАВи в господарствах працюватимуть ще довго, але будувати нові при тому, що можна використовувати СОК-25, який коштує в рази менше з ефективністю в рази більше, сенсу вже немає. Завдяки автоматиці та ємнісним датчикам технологічний процес максимально автоматизований.

Ефективна модернізація є важливим інструментом для скорочення витрат і підвищення ефективності виробничого процесу на нашому підприємстві. Ми знаємо, що комфортно почуватися в умовах жорсткої конкуренції можна лише постійно підвищуючи конкурентоспроможність продукції шляхом застосування новітніх технологій і модернізації техніко-технологічної бази підприємства.