Підготовка до жнив.

Ср, 29 червня 2016, 9:33

Гаряча літня пора це не лише сезон для відпусток, а й найбільш клопіткої праці, плоди якої годують цілий рік. Перед виробничим підрозділом ПСП «ПриватАгро» стоїть важливе і відповідальне завдання: своєчасно і без втрат зібрати вирощений урожай. Цей екзамен можна успішно скласти лише з добре підготовленими механізаторськими кадрами, при надійній роботі наявної техніки, та високій організації праці на збиранні. Загальна площа до збирання ранніх зернових і зернобобових культур складає 1 тис.59га., з них: озимої пшениці – 470 га., ячменю – 113 га., гороху - 476 га.

Нині на полях дозріває урожай хліба, жнива дуже близько. Дещо негативний вплив на цьогорічний урожай мали погодні умови, але зараз ситуація стабілізувалася, тому будемо сподіватися на те, що втрати будуть мінімальними.

Найважливіше завдання сьогодні – організовано підготувати техніку і без втрат, якісно, у стислі терміни зібрати вирощений врожай. На старті початок збирання озимих зернових. Саме зараз активно триває підготовка до жнив на виробничому підрозділі підприємства. Під керівництвом головного механіка Манойленка Олега проводиться ретельна перевірка стану зернозбиральної техніки, а саме комбайна John Deere 9780i за яким закріплені висококваліфіковані комбайнери Драновський Олександр та Баранов Віктор. Завідуючий складом Грицюк Володимир готує зерносклади та зерноочисну техніку до завезення нового урожаю.

Всі хлібні поля до збирання врожаю повинні бути підготовлені в протипожежному відношенні, а саме: забезпечення поновлення (оборювання та обкошування) захисних смуг по периметру, шириною не менше 4 метрів. Цією відповідальною роботою займається тракторист-механізатор Черненко Олександр.

Наполеглива та самовіддана праця всього колективу ПСП «ПриватАгро» стане запорукою вдалих та успішних жнив.