Десикація колосових зернових на етапі їх дозрівання.

Чт, 7 липня 2016, 11:58

В ПСП “ПриватАгро» триває виконання комплексу заходів, що передують довгоочікуваній порі – збору урожаю. Це клопітка, певним чином, виснажлива робота, що потребує злагоджених, кваліфікованих та професійних дій фахівців та працівників підприємства. Однак, перед збором урожаю доцільно виконати не менш важливий комплекс заходів, що носить назву «десикація».

Десикація посівів, на заключному етапі їхнього вирощування, є одним із заходів збереження урожаю зернових колосових культур та його якості. Завдяки десикації рослини підсушуються, що сприяє ефективнішому збиранню врожаю, позитивно впливає на зменшення забур’янення посівів на полях, таким чином створюючи сприятливі умови для висіву на них наступних культур. Адже знищення бур'янів є основним чинником збереження урожаю культури в умовах несприятливої та тривалої вологої погоди.

Унаслідок дії десикантів м'які тканини починають сохнути, у результаті чого підвищується вміст клейковини. Також зерно не змінює вологість під час зберігання на току, а дрібне і плюскле відсіюється після першого проходу через насіннєочищувальні машини. Десикацію проводять на посівах соняшнику, льону, сої, рису, пшениці, гороху, картоплі, насінників цукрових буряків, люцерни, конюшини та інших культур приблизно за 10 діб до збирання урожаю. Обприскування десикантами перед збиранням особливо результативне за середнього та сильного ступенів забур’яненості. Особливо десикація ефективна за вологої погоди.

З 5 по 6 липня цього року техніка ПСП "ПриватАгро" була задіяна на роботах з десикації посівів гороху. Під час виконання даного процесу проявили справжній професіоналізм та оперативність виконуваної роботи працівники виробничого підрозділу: тракторист Тригуб Павло та водій Маковський Юрій, які за короткий проміжок часу (всього лише впродовж двох робочих днів) зуміли обробити 104 га. посівних площ, що розташовані на території Оржицької селищної ради.

З таким добре підготовленим механізаторським складом виробничого підрозділу, урожай знаходиться в надійних руках і в найкоротший час підприємство в повну силу розпочне цьогорічні жнива.