Тривають польові роботи.

Ср, 3 серпня 2016, 11:30

Саме зараз проводиться лущення стерні – це один із важливих елементів успіху майбутнього урожаю.

Лущення стерні – це агротехнічний захід основного обробітку ґрунту з оборотом скиби, який сприяє підвищенню ґрунтової родючості. Його рекомендується проводити одночасно із збиранням врожаю або не пізніше, ніж через 2-3 дні після збирання, поки грунт не встиг ще сильно ущільнитися, і висохнути.

При здійсненні цієї операції зрізаються післяжнивні бур’яни, підрізаються підземні органи багаторічних кореневищних і коренепаросткових бур’янів. Крім того, гине велика кількість збудників хвороб і шкідників сільськогосподарських культур. Забезпечуються велика збереженість вологи і краще її накопичення при випаданні дощів. У результаті лущення нижчі шари ґрунту стають більш рухливими, що сприяє зменшенню тягового опору плуга і сприяє підвищенню продуктивності агрегату при одночасному поліпшенню затрат праці і витрат палива.

Здійсненням цього важливого агротехнічного заходу займається досвідчений механізатор Кушнар Олег. Починаючи із 11 липня Олег Борисович провів лущення стерні на полях, загальна площа яких складає 814 га.

Знання, досвід, організаторські здібності, відповідальна та наполеглива праця наших працівників є запорукою дбайливого та успішного виконання польових робіт та сприяє розвитку підприємства. Тож бажаємо їм наснаги та успішних результатів у їхній непростій, але важливій для кожного з нас роботі!