Розпочато збирання врожаю соняшника.

Чт, 20 серпня 2015, 17:24

Застати сьогодні на виробничому підрозділі головного агронома ПСП «ПриватАгро» Штиля Вадима Михайловича практично було неможливо, адже саме сьогодні на полях ПСП «ПриватАгро» розпочато збір олійної культури - соняшника. На сіро-бурому фоні, в густій хмарі пилу видніється  комбайн John Deere в складі екіпажу Баранова Віктора Анатолійовича та Драновського Олександра Івановича. Пройшовши коло соняшниковим полем John Deere зупинився – бункер повний.

Для перевезення зерна на склади підприємства було виділено три одиниці техніки: КАМАЗ (водій Герасименко Юрій Олексійович ), ГАЗ-53 (водій Водопян Анатолій Іванович), трактор МТЗ-892 (тракторист Кушнар Олег Борисович).

А тим часом на звільненій площі підхопив естафету Панченко Олександр Михайлович, на своєму залізному коні тракторі МТЗ-892 проводить лущення стерні.  

Щодо урожайності, то про це ще рано говорити, адже тільки-но розпочато збір цієї культури. Окрім того, більшість посівної площі соняшника повністю ще недостигла і тому для досягнення максимально можливого результату сьогодні за допомогою авіації було зроблено десикацію полів. Даний технологічний крок був застосований лише для рослин, які були готові за своїм фізіологічним станом.

За сприятливих погодніх умов процес збирання посівів соняху на полях ПСП "ПриватАгро" до кінця вересня місяця буде завершено.