Соціальна допомога до Міжнародного дня людей похилого віку

Пт, 30 вересня 2016, 13:54

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні – це також і День ветерана. Цей день має на меті привернути увагу суспільства до людей похилого віку, висловити їм повагу та вдячність, бути турботливими і милосердними до них. Адже завдяки старшому поколінню, ми переймаємо досвід, знання, уміння та мудрість.

За даними Держкомстату України, кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя. З метою посилення уваги до потреб і проблем старшого покоління, забезпечення належного та гідного соціального захисту ветеранів, керівництвом ПСП «ПриватАгро» було прийнято рішення про привітання пайовиків підприємства з особистим візитом та подарунком, з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку.

Представники підприємства, на чолі з керівником відділу менеджменту Ковтун Л.В. відвідали літніх людей, поздоровили їх, приділили увагу кожному з них, поговорили про життя та проблеми з якими стикаються літні люди в повсякденному житті та вручили подарунки від ПСП «ПриватАгро».

За період 29-30 вересня було відвідано та поздоровлено 75 пайовиків підприємства. Під час розмови з кожним із цих людей, працівники ПСП «ПриватАгро» отримали чимало позитивних емоцій, оскільки кожен ветеран – це відкрита, щира людина. «Це люди, найбільше багатство яких - досвід, знання, уміння, мудрість. Нинішні літні люди є останніми носіями класичної культури ХХ століття, того часу, в якому понад усе були честь, вихованість, толерантність - ті духовні якості, завдяки яким вони гідно пройшли крізь всі жахи тоталітаризму, голодоморів, репресій та війн» - підсумовуючи результати соціальної допомоги літнім людям, зазначила керівник відділу менеджменту Ковтун Людмила Вікторівна. 

"Турбота про людей похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини, не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку шану та повагу", - говорить засновник та керівник ПСП "ПриватАгро" Станіслав Анатолійович Куць. Від щирого серця бажаємо Вам миру, добра, щастя та злагоди у ваших душах. Нехай в цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник – вічне джерело наснаги й любові. Зі святом Вас!!!

 

Історична довідка:

Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року, резолюція № A/RES/45/106. До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 90-х років воно поширилося по всьому світу. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. 

В Україні: Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.