Завершено посівну кампанію озимих культур

Чт, 6 жовтня 2016, 9:37

Загальна площа посівів склала 412,15 га. на території Райозерської, Селецької, Плехівської, Круподеренської, Яблунівської, Савинської сільських рад та Оржицької селищної ради.  
Працівники, які були задіяні в посівній кампанії, із 14 вересня плідно та якісно працювали, адже розуміють, що основа майбутнього врожаю озимих культур закладається при встановленні оптимальних строків сівби. Кожного дня підтримував, допомагав та контролював процес посівів озимих культур агроном підприємтсва Нестеренко Володимир Іванович.

На даний час тривають роботи зі збору кукурудзи та розпочато роботи з пізньоосінього обробітку ґрунту під ярі зернові.  Цей процес поліпшує агрофізичні властивості ґрунту,сприяє нагромадженню в ньому вологи та елементів мінерального живлення, знищенню бур'янів, шкідників та збудників хвороб культурних рослин. Осінній обробіток має також велике організаційно-господарське значення, оскільки зменшує напруженість весняно-польових робіт, дає змогу своєчасно і високоякісно провести сівбу ярих культур.