Обмолот кукурудзи на полях ПСП «ПриватАгро» триває

Пт, 20 жовтня 2017, 10:29

У районі продовжується збирання пізніх зернових культур. Зокрема, на полях ПСП «ПриватАгро» триває обмолот кукурудзи. Вже можна підвести перші підсумки кропіткої праці наших працівників : станом на 19 жовтня обмолочено 270 га на території Райозерської і Денисівської сільських рад.

Кушнар Олег і Тригуб Павло здійснили основний прийом основного обробітку ґрунту – оранку на 972 га полів на території Оржицької, Яблунівської, Круподеринської, Вишневської і Райозерської сільських рад. За допомогою оранки необхідно створити пухкий проникний для повітря шар ґрунту з достатньою кількістю поживних речовин для життя рослин і мікрофлори ґрунту. Глибина оранки залежить від ґрунтово-кліматичних умов і сільськогосподарської культури, яка вирощуватиметься. При основному обробітку ґрунту заорюються добрива, внесенням яких займався наш механізатор –  Канчій Віталій, щоб зробити сприятливий агрофон для майбутнього урожаю.

Робити прогнози щодо закінчення жнив нелегко, адже аграрна сфера залежна від мінливих умов навколишнього середовища. Тому нам залишається надіятися, що погода сприятиме швидкому завершенню збиральної кампанії пізніх зернових ПСП «ПриватАгро».