Хроніки посівної ПСП «ПриватАгро»

Чт, 17 травня 2018, 14:57

У повітрі п’янко пахне весною. У полі парує земля. Весна кличе аграріїв у поле, позбавивши людей сну та спокою. Невтомно працюють зараз на полях трактори у ПСП «ПриватАгро». За допомогою сучасної техніки завершився посів соняшнику і в самому розпалі сіється кукурудза.

Станом на 17 травня 2018 року ПСП «ПриватАгро» засіяло 497 га соняшнику на території Яблунівської, Оржицької, Селечанської, Райозерської, Плехівської, Савинської, Вишневої сільських рад.

Важливою складовою усього зернового господарства України є виробництво зерна кукурудзи. Її сучасне народногосподарське значення і, зокрема, забезпечення надійного зернофуражного балансу не має альтернативи. Ця культура значною мірою визначає не тільки економічний стан тваринництва, але й зернової галузі в цілому. Завдяки вигідному географічному розташуванню, сприятливим природно-кліматичним умовам для кукурудзи в Україні існують об’єктивні умови для її вирощування.

На сьогодні механізаторами ПСП «ПриватАгро» – Грицун Юрієм і Махно Вадимом – засіяно 290 га кукурудзи по Райозерській сільській раді.

DSC02477

Кукурудза дуже вимоглива до умов мінерального живлення. Щоб досягти високих урожаїв та відповідної якості зерна кукурудзи працівники ПСП «ПриватАгро» вносить мінеральні добрива під основний обробіток грунту та в підживлення в оптимальній кількості і в потрібний час. На відміну від більшості зернових культур, кукурудза потребує посиленого мінерального живлення аж до визрівання врожаю і, як культура тривалого вегетаційного періоду, здатна засвоювати поживні речовини з грунту впродовж усього життєвого циклу.

Отже, щоб отримати високий урожай кукурудзи, треба звертати увагу на всі складові технології її вирощування. З огляду на умови вирощування, агротехніку і потенціал поля спеціалісти ПСП «ПриватАгро» зробили правильний підбір гібридів і препаратів, які дозволяють отримати прогнозований урожай та захистити культуру, не зашкодивши самій рослині — а це запорука високого врожаю і гарного прибутоку.

Для обмеження кількості різних біологічних груп бур’янів посіви гороху обприскують гербіцидами, рекомендованими «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Агрономами нашого підприємства були розроблені спеціальні норми їх внесення і способи застосування, адже вони відрізняються і залежать від ґрунтово-кліматичних особливостей регіону, структури забур’яненості посівів гороху.

З нетерпінням чекаєм закінчення посівної кампанії. Тому, маємо надії і розраховуємо на сприятливу погоду.