Про завершення посівної

Чт, 24 травня 2018, 14:02

Нарешті настав час провести підсумки посівної кампанії ПСП «ПриватАгро» в 2018 році.

Як такої весни цього року практично не було. До середини квітня на полях ще місцями лежав сніг, а потім температура повітря з +5 ℃ стрімко прогрілася до +27 ℃. Так що головною особливістю Посівної 2018 стало зміщення термінів посіву. Погодні умови в березні-квітні відстрочили старт посівної в регіонах майже на 2-3 тижні. Ці терміни не тільки змістилися, але й істотно ущільнилися. Як зараз часто кажуть, «весна почалася у всіх однаково», особливо це стосується ранніх і пізніх ярих культур, адже їх сіяли практично одночасно.

Дуже часто у господарствах звучала фраза: «Землю не обдуриш». Аграрії дотримуються такої точки зору, тому що намагаються не тільки вирощувати найприбутковіші культури, а й зберігати якість ґрунту, розширюючи сівозміну. Так роблять і на ПСП «ПриватАгро», де крім дотримання правил сівозміни ми вкладаємо багато сил і коштів в удобрення ґрунту.

Завершилася наша посівна на полях Вишневої сільської ради сівбою кукурудзи, якої станом на 23 травня засіяно 535 га. Завдяки злагодженій роботі виробничого підрозділу і апарату управління ПСП «ПриватАгро» ми успішно з нею справилися. Тому від щирого серця дякуємо усім учасникам весняно-польових робіт за кропітку працю, старання і відповідальність.

Але розслаблятися не варто. Поряд із завершенням посівної на сьогодні важливим фактором залишається догляд за посівами відповідно до всіх агротехнологічних вимог, зокрема, захист від хвороб, шкідників та бур’янів, а також підживлення ослаблених рослин. Тому наступним головним завданням наших агрономів і механізаторів є проведення комплексу заходів щодо захисту зернових та технічних культур від шкідників та хвороб рослин, догляду за ними з метою збереження посівів та отримання запланованих показників урожайності не нижче минулорічних.

bw-1070