Молоде покоління – рушійна сила ПСП «ПриватАгро»

Пт, 22 червня 2018, 14:25

Усі періоди життя по-своєму чудові й неперевершені. Проте є особливий, найбільш захопливий і незабутній для кожної людини час – роки юності та молодості. Це пора поривань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших забаганок і сподівань.

Додає азарту й захвату ще те, що в самому вирі подій, у яскравому калейдоскопі вражень і проходить формування особистості, професійне становлення та прийняття найбільш важливих для майбутнього рішень.

Колектив ПСП «ПриватАгро» можна з впевненістю назвати «молодим», адже 45 % працівників (19 чоловік) – це молоді спеціалісти віком від 17 до 35 років, для яких наше підприємства стало першою професійною платформою для розвитку. Досить важливі посади займають люди, які відносяться до покоління Y (працівники від 25 до 35 років) і навіть Z (до 24 років). Зокрема, це заступник директора, головний бухгалтер, заступник головного бухгалтера, юрист, маркетолог, деякі механізатори і водії, головний агроном і механік, охоронники і різноробочі. Багато хто з цих людей розпочав свою трудову діяльність в нашому підприємстві і продовжує успішно її розвивати.

Про те як важливо підтримувати молоде покоління, особливо після закінчення Вузів ми вже згадували в статті «Покоління ПриватАгро». А от яку роль відіграє молодь на нашому підприємстві і наскільки важливим є її вклад в діяльність, поговоримо сьогодні…

В епоху цифрової економіки нові технології змінюють структури галузей та бізнес-моделі компанії. Українські компанії одна за одною впроваджують інноваційні зміни у структуру ведення свого бізнесу. Агропромисловий ринок не виключення. Зокрема, це стосується не тільки технологій, а й стратегій, які підприємство розробляє для успішного ведення діяльності. Оржицький аграрний ринок досить конкурентний, тому потрібно прикладати зусилля, щоб ефективно розвиватися на його території, тому молода команда в поєднанні з досвідченими спеціалістами (а у нас виходить ідеальне співвідношення майже 50 на 50) – це досить конкурентна перевага на ринку. Адже саме молодь більш прив’язана до цифрових технологій, прагне змін і знає наскільки важливо самовдосконалюватися, цим самим вона навчає покоління X виходити за рамки академічної освіти, якщо вони прагнуть залишатися конкурентоспроможними у сучасному мінливому світі. Та й пайовик з кожним роком стає все молодшим, а це означає, що і сервіс підприємства повинен вчасно адаптуватися і вдосконалюватися задля ефективного задоволення їхніх потреб.

Демченко Оля після закінчення Черкаського комерційного технікуму в березні 2008 року у віці 21 року розпочала свій професійний ріст як бухгалтер ПСП «ПриватАгро». І зараз заслужено очолює посаду головного бухгалтера підприємства.

Наймолодша працівниця ПСП «ПриватАгро» Бабенко Світлана також відносно недавно розпочала професійну кар’єру юриста на нашому підприємстві, продовжуючи навчання в Національному юридичному університеті Ярослава Мудрого. «Професія юриста багатогранна. Важливою складовою професійного рівня юриста є його практичні навички і вміння. І я дуже вдячна Станіславу Анатолійовичу, що дав можливість розвивати свою практичну діяльність, адже я з кожним днем удосконалюю вміння швидко і правильно орієнтуватися в реальних правових ситуаціях, складати документи правового характеру (заяви, клопотання до суду, інших державних і недержавних організацій), давати практичні рекомендації нашим пайовикам».

Касяненко Тетяна в свої 22 роки чудово справляється з обов’язками бухгалтера на виробничому підприємстві, також продовжуючи паралельно навчання в Полтавській аграрній академії.

Ці працівники і багато інших є рушійною силою нашого підприємства. Їхні свіжі погляди, нові знання розбавляють досвід  наших спеціалістів і все в комплексі дає необхідний результат.

З іншого боку організація повинна адаптуватися під молоде покоління. Правове поле та умови виробництва на ПСП «ПриватАгро» розвиваються насамперед з урахуванням інтересів молоді, забезпечуючи захист від небезпек і збереження здоров’я майбутнього трудового потенціалу країни. Тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників в нашому регіоні, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи.

Сьогоднішні школярі, студенти, молоді спеціалісти, науковці, творці – це окраса, надія і рушійна сила суспільства. Тож для молодих тілом і душею, для тих, хто живе повноцінно й дихає на повні груди в останню неділю червня встановлено свято – День молоді. В 2018 році він припадає на 24 червня. Тож з нагоди свята дирекція і колектив ПСП «ПриватАгро» бажає Вам, шановна молодь, здоров'я, щасливої долі, справжнього кохання, здійснення всіх мрій і задумів!