Визнані кращими спочивати на лаврах не збираються

Вт, 18 вересня 2018, 15:55

Вересень прийшов і став повноправним господарем у природі. Вранці й уночі – прохолодніше. А вдень пригріває сонечко, немов намагається нагадати про літо. Люди збирають врожаї на полях, а садки вже подарували господарям свої золотаві дарунки. Усюди відчувається прохолодний подих осені.

У пору осені оцінюється праця аграріїв. Це період, коли збігаються на ланах усі технологічні процеси: оранка, сівба озимих, догляд за ними та обмолот пізніх зернових, бобових і технічних культур.

На ланах ПСП «ПриватАгро» тривають жнива другої за популярністю і дохідністю аграрної культури – соняшнику. Для комбайнерів, трактористів, механізаторів це не менш гаряча пора, ніж збір ранніх зернових. З самого ранку вони вже на ланах. Готують техніку до роботи з тим, щоб встигнути зібрати соняшник, поки цьому сприяє погода. Станом на 18 вересня обмолочено 150 га.

12 вересня на території Райозерської сільської ради ПСП «ПриватАгро» розпочало осінню посівну кампанію 2018 озимих зернових під урожай 2019 року. Як повідомляє президент Української зернової асоціації – агрокліматичні умови на більшій території країни сприяють завершенню сівозмінної в оптимальні терміни. Також він відзначив, що згідно зі спостереженнями українських агрометеорологів, дощі, що пройшли в Україні в першій декаді вересня, забезпечили вологозабезпеченість до оптимального та достатнього рівня. Зниження середньодобових температур також сприяє оптимальному розвитку озимих посівів.

Важливим є питання захисту озимини від можливих хвороб та шкідників. Щоб отримати максимально позитивний ефект у боротьбі з патогенними організмами, які можуть завдати багато клопоту з осені, слід задаватись цим питанням набагато раніше посіву озимої пшениці. Тому наші фахівці – головний агроном Нестеренко Володимир і агроном Колєснік Вадим, завчасно спланували процес нейтралізації можливих патогенів і шкідників.

Успішна зимівля культури також являється пріоритетним завданням для агрономів, тому ми ретельно вибираємо систему добрив для культури, щоб вона увійшла в зиму з певним накопиченням цукрів та всіх необхідних елементів живлення.

Визнані кращими спочивати на лаврах не збираються, тому з самого ранку до пізнього вечора працівники виробничого підрозділу на полі, бо хліборобський календар в осінні місяці вихідних не має.

DSC02876