Шануємо землю – працюємо для людей і природи

Ср, 15 травня 2019, 16:14

Погодні умови впливають на посівну кампанію в Україні. Поки в одних областях ішли дощі, які не дозволяли вийти в поле, в інших стояла спека і аграрії навпаки – чекали вологи.

ПСП «ПриватАгро» успішно завершило сівбу соняшнику на території 207 га. І вже 13 травня, розпочали сіяти кукурудзу на полях Оржицької селищної ради.

Під пильним керівництвом заступника директора ПСП «ПриватАгро» Верпети Сергія і головного агронома Нестеренко Володимира техніка уже зранку виїхала в поле. Сидоренко Іван проводив культивацію на JOHN DEERE. Павченко Валерій і Грицун Юрій, заправивши бункер сівалки високоякісним насінням, розпочали сіяти кукурудзу.

DSC07364

В ПСП «ПриватАгро» знають,що реальна продуктивність сівалки залежить від багатьох чинників: швидкості роботи, своєчасного привезення добрив і насіння, довжини гонів, можливих поламок трактора. Неабияку роль у цьому процесі відіграє й людський чинник (як швидко працюватиме команда, що завантажує сівалку). А тому завжди треба мати запас агрегатів і висококваліфіковану команду, чим ми впевнено можемо похизуватися.

В головному офісі також з початку травня «спекотно» : пайовикам розпочали виплату матеріальної допомоги. На реалізацію цієї програми в бюджеті підприємства закладено майже 130 000 грн.

В квітні у нашої команди відбулася приємна подія – у заступника директора Верпети Сергія і юристки Верпети Світлани народилася донечка. Ми щиро вітаємо родину з поповненням, бажаємо донечці здоров’я і щасливої долі, а батькам терпіння і любові.

DSC07340

На фото Тивончук Вікторія привітала Верпету Світлану з поповненням.

Сьогодні, 15 травня в актовому залі райдержадміністрації Оржицьким районним управлінням Головного управління Держпродспоживчслужби в Полтавській області було проведено нараду з питань захисту бджіл у ході проведення польових робіт, на якій була присутня заступник директора з маркетингу Тивончук Вікторія. Спікерами зустрічі були заступник начальника - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії Управління Держпродспоживслужби в Оржицькому районі Сиса Тетяна Анатоліївна, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Яненко Олександр Миколайович і провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин – державний фітосанітарнипй інспектор Галаган Олексій Іванович, які обговорювали питання недопущення виникнення випадків отруєння бджіл шляхом налагодження співпраці між органами місцевого самоврядування, керівниками господарств та пасічниками району. Це надзвичайно важливі питання, адже в Україні масово гинуть бджоли і це призводить до непоправних екологічних наслідків. Однією із основних причин загибелі є отруєння пестицидами. Охорона навколишнього середовища являється важливим напрямком діяльності для ПСП «ПриватАгро», тому ми дотримуємося всіх законодавчих норм, які регулюють питання обробки посівів, зокрема регламенту застосування ЗЗР : застосовуємо виключно препарати, дозволені до використання в Україні, рекомендовані для відповідних культур у рекомендованій нормі внесення; вчасно попереджаємо про час початку обробки полів, відкриті для співпраці в данному питанні як з органами самоврядування, так і з пасічниками району. Адже така комунікація являється важливою як для запобігання загибелі комах, так і для збільшення урожайності культур.